Nieuwe partij Toekomstig KLM heeft kandidatenlijst rond: Marten Krikken gekozen tot lijsttrekker

LOON OP ZAND – Toekomstig KLM, de nieuwe politieke partij in Loon op Zand, heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In totaal staan er zeven mensen op de lijst.

Kaatsheuvelnaar en initiatiefnemer van de partij Marten Krikken is gekozen tot lijsttrekker, Arno Coomans uit Loon op Zand staat tweede op de lijst. Daarna volgen Maikel van der Velden, Stijn van Opstal, Margreet Smeets, Lena Stoter en Maarten Verschure.

Hoe staat de gemeente er voor?

Toekomst KLM wil als nieuwe partij inzicht geven hoe Loon op Zand er als gemeente voor staat, zowel organisatorisch als financieel. ,,Al meer dan 15 jaar zien burgers dat ervaren ambtenaren wegvliegen naar andere gemeenten en dat de lokale belastingen tot de hoogste in de regio behoren”, zegt Krikken. De partij maakt zich daar zorgen over. ,,De kwaliteit en de betaalbaarheid van onze gemeentelijke dienstverlening komt steeds meer in het gedrang.”

Bureau Berenschot dat onderzoek deed naar de bestuurlijke toekomst van Loon op Zand oordeelde vorig jaar dat ‘niets doen geen optie is’. Loon op Zand heeft volgens het bureau een aantal keuzes: zelfstandig blijven maar dan wel fors investeren in de eigen organisatie, herindeling, opsplitsing of meer gaan samenwerken met andere gemeenten.

 Zelfstandig blijven

De gemeenteraad van Loon op Zand besloot in juli zelfstandig te blijven, in ieder geval voorlopig.  Begin 2024 wordt geëvalueerd of die keuze verstandig was.

Toekomstig KLM is opgericht om te helpen deze keuze straks goed te kunnen maken, zegt Krikken. ,,De evaluatiecriteria zijn nog niet beschreven. Wij willen, tot aan het evaluatiemoment, om de maand bij elkaar komen, met burgers en politiek, om met elkaar tot die criteria te komen. Dan wordt vanzelf duidelijk wat zelfstandig blijven kost en welke voordelen het biedt om samen te gaan met een andere gemeente.”

Link naar het originele artikel: https://www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o/nieuwe-partij-toekomstig-klm-heeft-kandidatenlijst-rond-marten-krikken-gekozen-tot-lijsttrekker~a1bfd391/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *