Kandidatenlijst

Kandidatenlijst Toekomstig KLM

1 - Marten Krikken

Na de raadsvergadering van 15 juli 2021 stonden mij bijna de tranen in de ogen. De gemeenteraad had weer eens besloten om een belangrijk vraagstuk over de toekomst van Loon op Zand op de lange baan te schuiven. Evaluatie van een helder extern rapport vindt pas plaats in 2024. Wat een angsthazerij. Dat was voor mij aanleiding als oud raadslid een nieuwe partij in het leven te roepen om nu dan toch echt de burgers oprecht te informeren over de financiële slagkracht van onze gemeente en de kwalitatieve houdbaarheid van onze dienstverlening. Mijn naam is Marten Krikken en ben al ruim 26 jaar woonachtig in Kaatsheuvel. In een paar maanden tijd was er snel een groep mensen die Toekomstig KLM steunen. Met ons zevenen staan wij op de lijst en zijn wij bereid in de komende vier jaar nu samen met de burgers uit de dorpen K, L en M klare wijn te schenken. Nieuwe politiek en een nieuwe koers, ofwel met uw steun doorbreken wij vastgeroeste patronen. 

2 - Arno Coomans

Mijn naam is Arno Coomans. Ik ben geboren en getogen in Loon op Zand. Vader van Niels en opa van de tweeling Ivy en Xavi. Hoewel ik alweer enige tijd gepensioneerd ben, is stil zitten er niet bij. Zo wandel ik graag met de hond Bikkel, fietsen, puzzelen en waar nodig overal bijspringen. Ook ben ik enkele middagen per week te vinden op een landgoed, dus duidelijk graag buiten in de natuur. Waarom nu de politiek in? Loon verkeert in zwaar weer. Al jaren is het tobben zowel bestuurlijk als financieel. De huidige raad heeft het te lang op zijn beloop gelaten…. En zoals het rapport Berenschot aangeeft: “Niets doen is geen optie”. De afgelopen jaren heb ik nauwgezet de politiek gevolgd, maar om podium en inspraak te hebben is Toekomstig KLM de enige mogelijkheid om een duidelijk antwoord te verkrijgen op de prangende vraag; ZIJN WE TOEKOMST BESTENDIG? Dat is onze opgave. Loon heeft er recht op!!!

3 - Maikel van der Velden

Mijn naam is Maikel van der Velden. Ik ben momenteel actief betrokken bij verschillende activiteiten in Loon op Zand, die mensen verbinden en samenbrengen. Daar heb ik de ervaring opgedaan dat onze gemeente zich geplaatst ziet voor behoorlijke financieringsvraagstukken. Onze kernen hebben een rijke historie en vele pareltjes. Denk hierbij aan “Het Witte Kasteel”, De Efteling de duinen en Huis ter Heide. Ondernemers, bewoners en verenigingen moeten meer kunnen van profiteren van de aantrekkingskracht van deze parels.
Onze gemeente bestaat uit drie prachtige kernen. Ieder met een eigen unieke identiteit die we moeten behouden. Door gebruik te maken van elkaars sterke punten en de juiste mensen op de juiste plaatsen met elkaar te verbinden kunnen werken aan een mooie Loonse toekomst. 

Om de financieringsvraagstukken voor bewoners en verenigingen op een goede wijze op te lossen, zie ik dat Toekomstig KLM als nieuwe politieke partij op het gebied van economie, leisure, onderwijs, zorg en cultuur een visie uitdraagt, die gevoed wordt door de inwoners van Loon op Zand. Een partij met lef een durf om vooruit te kijken en daar waar nodig besluiten te nemen waar iedereen beter van wordt.  Loon op Zand verdient het allerbeste. Alleen maar keihard roepen dat we naar Tilburg willen of dat we zelfstandig willen blijven is niet voldoende. We moeten gefundeerd, gedegen en onderbouwd een besluit gaan nemen over de toekomst van onze gemeente. Samen met Toekomstig KLM en u hoop ik daar een bijdrage aan te kunnen geven.

4 - Margreet Smeets

Mijn naam is Margreet Smeets. Van oorsprong ben ik Limburgse, maar vanaf m’n studie heb ik bijna alleen maar in Brabant gewoond. Na heel wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in Kaatsheuvel beland en ik woon hier nu intussen al 25 jaar. Als vroedvrouw voelde ik me hier prima thuis en dat gevoel is gebleven, ook toen ik moest stoppen met werken.

Door mee te werken aan de Toekomstagenda ben ik meer betrokken geraakt bij de lokale politiek. De problemen die ik daarbij ervoer werden ‘n paar maanden geleden precies verwoord door Marten Krikken. Dat was voor mij de reden om me aan te sluiten bij zijn nieuwe partij, Toekomstig KLM. De ondoorzichtigheid en het uitstelgedrag van de lokale politiek leveren te weinig op voor de burgers. De keuze van onze Gemeente met betrekking tot zelfstandig blijven, samenwerken of fuseren werd wéér op de lange baan geschoven. De burgers lijken ook niet écht betrokken te gaan worden bij die keuze omdat de gevolgen van elke keuze niet duidelijk en onderbouwd aan hen zouden worden voorgelegd. Dan kun je dus ook niet onderbouwd je keuze maken en ga je vooral op je gevoel af. Dat was voor mij de druppel. ‘n Duur rapport weer onderin de la gelegd, dat kan echt niet meer.

Ik hoop dat veel burgers op onze partij gaan stemmen en het zo mogelijk maken dat er uiteindelijk ‘n keuze gemaakt kan worden op basis van feiten en niet alleen op basis van gevoel, hoop en verwachtingen. Het komt niet vanzelf goed als je het maar negeert, regeren is vooruitzien en dat wil onze partij onderbouwd doen.

5 - Stijn van Opstal

Mijn naam is Stijn van Opstal. Ik ben geboren in Loon op Zand en na mijn master aan Tilburg University en diverse banen in het bedrijfsleven, ben ik met mijn gezin weer terug verhuisd naar onze prachtige gemeente. En daar volg ik uiteraard de politieke ontwikkelingen, die mij nauw aan het hart liggen. Na veel discussie over onze bestuurlijke toekomst, ben ik ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor een historische stap voorwaarts voor onze gemeente! De noodzaak en redenen voor een discussie over onze bestuurlijke toekomst zijn inmiddels overduidelijk en analyses zijn gemaakt door zowel bezorgde dorpsgenoten als wel door gelijkgestemde partijgenoten. Maar ook door onderzoekers en experts van Berenschot en overheid. Door mijzelf. De huidige politieke partijen hebben allemaal de keuze gemaakt om nu niets te doen, en deze beslissing nog jaren vooruit te schuiven.  Ik ben er echter van overtuigd dat we onszelf daarmee sterk benadelen. Daarom heb ik me aangesloten bij de enige partij die NU al dit proces in gang gaat zetten. Als enige partij die een concrete visie en plan heeft klaarliggen en WEL kiest om een strategische verandering bespreekbaar te maken op basis van controleerbare feiten.

6 - Letty Stoter

Mijn naam is Letty Stoter. Ik ben getrouwd met Marten en samen hebben we 3 prachtige kinderen. Sinds 1995 wonen wij in het mooie Kaatsheuvel. De redenen dat destijds gekozen is voor Kaatsheuvel als woonplaats zijn de toeristische en groene uitstraling van de gemeente, de Efteling, de Loonse en Drunense Duinen en de centrale landelijke ligging tussen de grote steden Den Bosch, Tilburg en Breda. Ik werk als applicatiebeheerder voor Team Financiën bij de gemeente Waalwijk.

Wij ervaren het allemaal: alles wordt duurder. Niet alleen de boodschappen, maar ook de woonlasten, zeker de energielasten en de gemeentelijke belastingen. Zoals het met ons gezinshuishoudens gaat, zo vergaat het natuurlijk ook met de gemeente. Van tijd tot tijd merken wij dat de gemeente (te) dure investeringen aangaat. Dan vraag je je af of dat niet anders had gekund. Een mooi voorbeeld zijn de in korte tijd toegenomen investeringslasten voor De (nieuwe) Wetering.  De vraag is waarom heeft de besluitvorming hierover zo lang geduurd en zijn daarom de kosten zo in een paar jaar tijd met enkele miljoenen gestegen? Ik zie het om mij heen dat veel mensen zich afvragen of onze mooi gemeente wel de capaciteit en de daadkracht heeft om de kosten de komende jaren in de hand te houden, zodat de inwoners geen onaangename hoge rekeningen gepresenteerd krijgen? Toekomstig KLM wil hiernaar de komende jaren onderzoek doen en de inwoners over de uitkomsten van dit onderzoek regelmatig informeren. Wie kan het daar nu niet mee eens zijn? Toekomstig KLM kijkt niet alleen naar de teleurstelling van gisteren, maar leeft met de dromen van morgen!

7 - Maarten Verschure

Ik ben Maarten Verschure en ik ben opgegroeid in Loon op Zand. In 1983 ben ik verhuisd naar Kaatsheuvel, waar wij getrouwd zijn en ons gezin begin 90 er jaren uitgebreid werd met een zoon en dochter. In 1990 ben ik mijn bedrijf begonnen en ben dus ondernemer, wat ik zelf niet altijd een juist woord vind. Er zijn genoeg ondernemers die geen zaak of bedrijf hebben. Het zijn mensen die net die extra stap doen of ergens meer energie in steken. Dit omdat ze de uitdaging aangaan of het gewoon leuk vinden. Dan maakt het mijns inziens niet uit of je op kantoor zit, handwerksman, ambtenaar of sporter bent. 

Bij Toekomstig KLM wordt ook ondernomen en de motivatie van deze club staat mij wel aan omdat ik niet hoef te kiezen tussen politieke richtlijnen van gevestigde partijen. Het gaat namelijk over de toekomst van onze gemeente. Een toekomst waar goed over nagedacht moet worden en waar gebaseerd op de juiste feiten en cijfers de goede beslissingen genomen gaan worden. Dit is iets wat alle partijen in onze gemeente zou moeten verbinden en daar wil ik best wat energie in steken.