Sympathieke actie dorpshuis Loon op Zand kon niet uitblijven

Het kon uiteraard niet uitblijven. Met een burger petitie wordt aan de gemeente gevraagd eerst met een plan te komen, voordat De Wetering wordt gesloopt. Een logisch verzoek ? Nee, eigenlijk een overbodig verzoek. Een dergelijk plan zou er al moeten liggen, toch ? Zondag jl. waren er al meer dan 800 handtekeningen verzameld.   

Zorgplicht van de gemeente

Een dorpshuis is vergelijkbaar met een eerste levensbehoefte. Het stimuleren en realiseren van mooie burgerinitiatieven behoort tot de kernactiviteit van de gemeente. Daar hoeven we niet lang koffie over te zetten. Na 7 jaren planmakerij opnieuw beginnen schreeuwt om het toedienen van acute medicatie aan het gemeentebestuur. De burger wordt immers niet serieus genomen. In eerste instantie heeft de gemeente nu een belangrijke zorgplicht naar de inwoners van Loon op Zand. Het nalaten van het delen van voortgangsinformatie is in het licht van de geschiedenis van deze klucht een doodzonde. Zorgplicht zien wij als de plicht om “iets te doen”. Zeker als het gaat om een hele belangrijke behoefte voor de leefbaarheid van het kerkdorp. Wij hebben het hier over de informatieplicht van de gemeente: hoe we met z’n allen verder gaan, maar vooral ook hoe kort we de tijdspanne houden tussen de onafwendbare sloop en het nieuwe dorpshuis. En nog belangrijker: tegen welke voorwaarden worden gebruikers straks in het nieuwe gebouw gefaciliteerd?

Hoe verder?

Of wij de petitie ook ondertekenen ? Wij zijn daarover kraakhelder: “nee, dat doen wij niet”. Wij lichten dat toe. Toekomstig KLM vindt de actie sympathiek en we delen hetzelfde doel, namelijk de komst van een prachtig multifunctioneel dorpshuis. Wat ons betreft gisteren al!  Wij durven een stap verder te gaan. Als de noodzaak er is, mag het zelfs duurder zijn. Maar we hebben een ander belang. En dat is dat we het tot onze taak zien dat de Loonse organisatie aanspraak mag maken op een slagkrachtige gemeente. En dat is waar wij ons op moeten richten. Wij hebben elkaar namelijk nodig. Keihard nodig! Wij zijn te bereiken via info@toekomstigklm.nl. Bellen mag ook: 06-53296415.

Namens de fractie Toekomstig KLM,

Marten Krikken, Maikel van der Velden & Arno Coomans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *