Falend college zakt dieper weg

Op donderdag 2 februari werd de raad geïnformeerd over de voortgang van De Nieuwe Wetering. Voortgang ? Nou nee, de klok werd na zeven jaar plannenmakerij weer teruggezet. De bouwkundige noodzaak tot het loskoppelen van de door het college verkochte klooster met de Wetering bleek voor het gemak over het hoofd te zijn gezien. Het gasloos maken van de sporthal was bovendien onvoldoende doordacht.

De raad wordt voor het lapje gehouden

Na  7 jaren voorbereiding door college, besloot de raad op 16 december 2021 € 9,7 miljoen beschikbaar te stellen om De Wetering (inclusief een gasloze sporthal) te renoveren. Na een zo lange voorbereiding mag je verwachten dat het college een voldragen beslisdocument aan de raad voorlegt.

Een nadere technische analyse bracht echter aan het licht dat De Wetering bouwkundig moet opschuiven, waardoor renovatie uitgesloten is. De gemeente heeft haar huiswerk dus niet gedaan. De raad heeft een besluit genomen op basis van verkeerde uitgangspunten. Dat mag het dagelijks bestuur zich aanrekenen. Door de verkoop van het klooster schuift nu ook een nieuwe speler aan de ontwikkelingstafel aan. Renovatie verandert nu meedogenloos in nieuwbouw. De boodschappers, de interim wethouder en een nieuwe projectleider, bevestigden verder dat in de afgelopen jaren onvoldoende integraal gehandeld is door het college. Ook moet nog onderzoek worden gedaan naar zaken als flora en fauna, akoestiek, verkeer en inrichtingsplannen voor de openbare ruimte. Kortom, de planvorming wordt teruggeworpen in de tijd. Dit is toch absoluut ongehoord.

Vertrouwen op robuust bestuur

Alle gesprekspartners van de gemeente moeten kunnen vertrouwen op een deskundige gemeente. Het behoeft geen toelichting dat alle betrokken zich machteloos voelen door deze onbegrijpelijke aanpak. Door geen samenhang in de activiteiten aan te brengen, stoten wij als gemeente op deze wijze burgerinitiatieven van ons af. En dat wil toch niemand ?

Hoe verder?

Toekomstig KLM vindt dit een onacceptabele aanpak en werkwijze van het college. Toekomstig KLM heeft al enkele onderzoeken uitstaan om deze discussie breder te kunnen voeren. Doet u mee ? Of heeft u een soortgelijke ervaring ?  We zijn te bereiken via info@toekomstigklm.nl. Bellen mag ook: 06-53296415.

Namens de fractie Toekomstig KLM,

Marten Krikken, Maikel van der Velden & Arno Coomans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *